спельта

СПЕЛЬТА ЯК СИРОВИНА У БІОТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ

Здійснено  аналіз  літературних  джерел  щодо  перспектив  вирощування  та  вико- ристання  у  біотехнологічних  процесах  спельти  Triticum spelta L.,  до  якої  сьогодні спостерігається  значний  інтерес.  Визначено  мікрофлору  спельти  як  можливої  альтер- нативної  сировини  у  спиртовому  виробництві,  а  також  мікрофлору  спельтового  сусла, одержаного  термоферментативним  обробленням  зернової  сировини.  Показано  переваги спельти  у  порівнянні  з  пшеницею  звичайною  щодо  зменшення  контамінатної  мікрофлори на зерні і в суслі.  

СПЕЛЬТА ЯК КОМПОНЕНТ ПОЖИВНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ ДРІЖДЖІВ

Вирішенням проблеми збереження активності дріжджів у процесах ферментації до етилового спирту займаються протягом тривалого часу, тому це є актуальним напрямком досліджень. Умови, які використовуються для розмноження та підтримання дріжджів відрізняються від тих, які використовуються для ферментації зернового сусла.

Гідроферментативне оброблення спельти

This article studies the influence of the ratio of water to milling and compositions of enzymes on the hydrofermentative processing and fermentation of wort. The results show that the optimal ratio of water to milling when using enzymes Amylex 4T and Diazyme SSF is 1:2.5. Вивчено вплив гідромодуля замісів і композицій ферментних препаратів на перебіг процесів гідроферментативного оброблення спельти та зброджування сусла. Результати показали, що оптимальним значенням гідромодуля замісу є  1:2,5 при використанні препаратів Амілекс 4Т і Діазим ССФ.