теплові властивості

Покращення електропровідності та термостійкості нанокомпозитів поліанілін-maghnite

Одержано новий нанокомпозит на основі електропровідного поліаніліну (PANI) й алжирської монтморилонітової глини під назвою Maghnite, який поєднує електропровідні та теплові властивості (Mag). Зразки нанокомпозитів PANI-Mag синтезовано за допомогою in situ полімеризації в присутності ЦТАБ (цетилтриметиламоній броміду) як органомодифікатора галерей глини. Досліджено електричні та теплові властивості отриманих нанокомпозитів залежно від співвідношення PANI-Mag.

Ефективне упакування для свіжих харчових продуктів на основі карвакролу і тимолу

Для підвищення якості та безпеки харчових продуктів в харчовій промисловості все більшу увагу приділяють ефективному упакуванню. Один з найбільш загальних підходів заснований на випуску антиоксидаційних/антимікробних сполук пакувального матеріалу. У роботі показано можливість оптимізації активної протигрибкової пакувальної системи на основі карвакролу і тимолу для збільшення терміну зберігання свіжої полуниці та хліба. За допомогою диференціальної скануючої калориметрії (DSC) і термогравіметричного аналізу (ТГА) визначені термічні властивості розробленого пакувального матеріалу.