тимол

Експериментальні та теоретичні дослідження протикорозійних властивостей тимолу

Тимол досліджено як новий леткий інгібітор атмосферної корозії сталі. Для оцінки складу та характеристики сформованих захисних шарів використовували гравіметричні та електрохімічні дослідження, доповнені спектральними FT-IR та мікроскопічними методами аналізу SEM. Плівка, утворена на поверхні сталі з парогазової фази тимолу, забезпечує ефект післядії на рівні 90% за періодичної конденсації вологи впродовж 504 годин. Для оцінки адсорбційної здатності тимолу проведені квантово-хімічні розрахунки енергетичних параметрів молекули тимолу.

Ефективне упакування для свіжих харчових продуктів на основі карвакролу і тимолу

Для підвищення якості та безпеки харчових продуктів в харчовій промисловості все більшу увагу приділяють ефективному упакуванню. Один з найбільш загальних підходів заснований на випуску антиоксидаційних/антимікробних сполук пакувального матеріалу. У роботі показано можливість оптимізації активної протигрибкової пакувальної системи на основі карвакролу і тимолу для збільшення терміну зберігання свіжої полуниці та хліба. За допомогою диференціальної скануючої калориметрії (DSC) і термогравіметричного аналізу (ТГА) визначені термічні властивості розробленого пакувального матеріалу.