органи виконавчої влади

Обмеження та заборони як різновид адміністративного примусу в умовах правового режиму воєнного стану

Анотація. Запобігання (превенція) як форма державного примусу є одним із важливих засобів забезпечення громадського порядку і безпеки в Україні. Використання запобіжних обмежувальних заходів в умовах правового режиму воєнного стану передбачено нормами Конституції України (ст.64) та іншими нормативно –правовими актами [1]. Запобіжні обмежувальні заходи є складовими елементами державного примусу до якого належать – припинення, відновлення адміністративно-процесуального забезпечення та адміністративна відповідальність.

Надання адміністративних послуг в Україні на місцевому рівні: проблеми та перспективи

Досліджено принципи сучасної державної політики України у сфері надання адміністративних послуг. Виявлено основні недоліки надання адміністративних послуг на місцевому рівні. Запропоновано шляхи створення сприятливих умов для якісного вирішення проблем громадян.

Проблеми забезпечення транспортної безпеки України: нормативно-правові засади

Розглянуто організацію забезпечення транспортної безпеки як на транспорті взагалі, так і на його основних видах зокрема. Доведено відсутність нормативно-правових актів, які безпосередньо спрямовані на вирішення проблеми взаємодії суб’єктів забезпечення транспортної безпеки на різних видах транспорту між собою. Визначено основні керівні нормативно-правові документи, які регламентують роботу суб’єктів забезпечення транспортної безпеки та їх недосконалість у питаннях взаємодії.

Dialogue executive authorities and civil society

In the article the problems of executive power in Ukraine. Particular attention is paid
wikis interaction between government and civil society. Determine the need to intensify
dialogue following aspects of public and government: establishing interaction by improving
the functioning of public authorities; intensification of the dialogue by providing opportunities
for citizens to participate in public affairs; the use of new information technologies to improve governance, inter alia through the initiative "Partnership" Open Government; strengthening