fault-tolerant systems

ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ ЗАСОБІВ ПІДКЛЮЧЕННЯ РЕЗЕРВУ НА ПОКАЗНИКИ НАДІЙНОСТІ СИСТЕМИ ПЕРЕДАВАННЯ ДАНИХ

Для забезпечення заданих показників надійності в  склад  сучасних систем передавання даних вводять структурну надлишковість. Структурна надлишковість надає  системі властивість відмовостійкості і суттєво підвищує її надійність. Для керування надлишковим ресурсом необхідно мати додаткові засоби, які будуть підключити резервне обладнання до основної конфігурації системи передавання даних. Засоби підключення резерву є окремими технічними засобами і з точки зору надійності, вони послідовно з’єднані з іншими модулями системи передавання даних.

Розширення можливостей програмного забезпечення для надійнісного аналізу відмово стійких систем

У статті представлено нові можливості спеціалі­зованого програмного забезпечення ASNA-2, яке призначене для автоматизованої оцінки показників надійності відмовостійких програмно – апаратних систем. Розроблене ПЗ засноване на оригінальній технології автоматизованої оцінки показників надій­ності відмовостійких систем, розробленої авторами.

Аналітична модель надійності резервованої відновлюваної системи з обмеженою кількістю відновлень

У даній статті розроблено аналітичну модель резервованої відновлюваної системи з обмеженою кількістю відновлень, структура якої представлена в розумінні надійності послідовним зєднанням компонентів, кожен з яких зарезервований з кратністю 1 (навантажене резервування).