patient

Теоретично-правове вивчення принципу доступу до медичної допомоги

Однією з найважливіших у житті людини та суспільства є сфера охорони здоров’я. До- ведено, що принцип доступу до медичної допомоги є вирішальним для забезпечення правового статусу пацієнта, і він викладений у багатьох міжнародних документах. Міжнародне право визначає основні стандарти доступності медичної допомоги, які забезпечують фінансову, територіальну, професійну та інформаційну доступність.

Types of the patient’s responsibilities

The article deals with the problem of theoretical and legal separation of the patient's responsibilities. On the basis of the analysis of the legislation of Ukraine and foreign countries, the list of responsibilities of the patient is set out in the list of positive realization practice.The following groups of patient’s responsibilities are classified by the level of legal consolidation.

Електронна система контролю стану пацієнтів з серцево-судинною патологією

Розглянуто побудову системи клінічного моніторингу, вживаної для дианостики стану хворих в реабілітаційний період. Доведено, що у кризовий період хворі з серцево-судинною патологією знаходяться підімкненими до системи життєзабезпечення і у випадку погіршення стану система терміново інформує медичний персонал. Особливу увагу приділено оцінці показників серцево-судинної системи. Надано опис структурної побудови мониторной апаратури контролю радіотелеметрії стану пацієнтів.