сейсмічне мікрорайонування

Вплив локальних тектонічних та інженерно-геологічних умов на сейсмічну небезпеку територій (на прикладі майданчика забудови в м. Ужгород

Мета. Виявити положення потенційних сейсмоактивних зон, в яких можуть виникати місцеві землетруси. Дати  кількісну оцінку розрахункової інтенсивності сейсмічних струшувань (в балах шкали MSK-64) з урахуванням ефектів, пов‘язаних з локальними тектонічними та  інженерно-геологічними умовами досліджуваного майданчика. Методика.

Вплив осадової товщі на сейсмічні коливання на території Ташлицької гідроакумулювальної електростанції

Мета. Метою роботи є дослідити вплив фільтрувальних властивостей осадової товщі на сейсмічні коливання будівельних або експлуатаційних майданчиків розміщених на території України. Методика. Проаналізовано вплив фізико-механічних властивостей осадової товщі на сейсмічний ефект на поверхні в межах території Ташлицької гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС) за можливих сейсмічних впливів з різними максимальними піковими прискореннями, які з імовірністю 99 % не будуть перевищені за найближчі 50 років.

Сейсмо-історичне мікрозонування як фундаментальне доповнення до оцінки сейсмічного ризику

У статті обговорюється необхідність початку процесу перегляду даних про історичну сейсмічність Венесуели з використанням вже існуючих сейсмічних каталогів і різних підходів з метою точнішого визначення сейсмічного ризику, ніж те, що задається ізосейстами, які належать найсильнішим землетрусам.