інформатизація

Майбутнє міжнародного права: інтеграція сучасних технологій, гібридні підходи та створення нових нормативних рамок для глобального співтовариства

У сучасному світі стрімко зростає вплив технологій на міжнародні відносини та правову систему, що зумовлено, зокрема, розвитком інформаційних технологій. Глобалізація охопила економічну, політичну, культурну сфери суспільства, що зумовило актуальність цієї роботи.

Майбутнє міжнародного права: інтеграція сучасних технологій, гібридні підходи та створення нових нормативних рамок для глобального співтовариства

Анотація. У сучасному світі стрімко зростає вплив технологій на міжнародні відносини та правову систему, що зумовлено, зокрема, розвитком інформаційних технологій. Глобалізація охопила економічну, політичну, культурну сфери суспільства, що обумовило актуальність даної роботи.

Структура інформаційно-аналітичної системи обліку підготовки наукових кадрів університету

Розглянуто інформаційно-аналітичну систему автоматизації обліку підготовки наукових кадрів у Національному університеті “Львівська політехніка”. Наведено архітектуру системи, її основні функціональні можливості, модель сховища даних, а також технології реалізації системи.

Реформування ризикоорієнтованої системи митного та податкового контролю в частині інформатизації та автоматизації

Вирішуються питання реформування ризикоорієнтованої системи митного та податкового контролю в частині інформатизації та автоматизації. Аналізується правове регулювання інформатизації та автоматизації фіскальних органів. Пропонуються певні заходи для підвищення ефективності застосування системи аналізу та управління ризиками при здійсненні митного і податкового контролю в умовах створення єдиної системи управління ризиками в органах ДФС України.