державна підтримка

Організаційно-правові засади підтримки розвитку органічного виробництва в Україні на державному і місцевому рівнях

Дана стаття присвячена аналізу одному з найактуальніших напрямів розвитку аграрного сектору в Україні – органічному сільськогосподарському виробництву. Досліджено механізм підтримки та заохочення вітчизняного виробника. Важливим аспектом є законодавче регулювання органічного господарства, його проблематика та перспективи на прикладі досвіду інших держав, а також можливість впровадження на державному рівні. 

ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ФІНАНСОВО-КРЕДИТНИХ ІНСТРУМЕНТІВ АКТИВІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ МАЛИХ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ СТРУКТУР В УКРАЇНІ

Стаття присвячена обґрунтуванню теоретичних і методичних положень, розробці практичних рекомендацій, спрямованих на удосконалення інноваційного розвитку малих підприємницьких структур в економіці України з застосуванням впливу фінансово-кредитних інструментів.

Реалізація права на освіту внутрішньо переміщеними особами

У статті досліджено проблеми здійснення права на освіту дітей, які є внутрішньо переміщеними особами. Здійснено аналіз законодавчих актів України в частині реалізації права на освіту внутрішньо переміщених осіб. Окреслено коло проблем, з якими стикаються ВПО та територіальні громади при реалізації права на освіту.