обов’язок

Про воєнний стан як особливий вид адміністративно-правового режиму

У статті проаналізовано теоретико-правові підходи щодо поняття, змісту і методи- ки введення та функціонування одного із різновидів адміністративно-правового режи- му – режиму воєнного стану, а також взаємозв’язку між правовими категоріями «обме- ження», «заборона», «обов’язок», які є складовими адміністративно-правових режимів.

Про деякі обов’язки державних органів, що пов’язані із виконанням покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю щодо засуджених у сфері пенсійного та соціального законодавства України

На підставі здійсненого аналізу змісту визначених у законі обов’язків для органів
пробації виявлено проблемні питання, що стосуються виконання покарання у вигляді
позбавлення права обіймати певні посади або займатись відповідною діяльністю
відносно засуджених за злочини у сфері пенсійного та соціального забезпечення України,
а також запропоновано науково обґрунтовані заходи щодо їх вирішення по суті

Нова доктрина забезпечення і найбільш повного відновлення правового статусу соціосуб’ектів

У статті запропоновано у низці норм перспективного Конституційного кодексу України відобразити основні положення нової доктрини забезпечення та найбільш повного відновлення правового статусу соціосуб’єктів. Визначено склад соціосуб’єктів і сутність кожної з базисних категорій правового статусу соціосуб’єктів. Вказані варіанти реалізації конкурентного правового статусу різних соціосуб’єктів. Визначено сутність базисного конституційного обов’язку держави.