кооперація

Організаційне забезпечення розвитку державно-приватного партнерства

Досліджено особливості організаційного забезпечення розвитку державноприватного партнерства в Україні. Розглянуто суть та основні ознаки, які його характеризують, та подано організаційну модель взаємодії держави та приватного бізнесу в межах державно-приватного партнерства. Проаналізовано базові моделі державно-приватного партнерства та основні відмінності, які притаманні кожній моделі. Вивчено проблеми, які наявні у процесі реалізації проєктів державно-приватного партнерства. Обґрунтовано стратегічні напрями,  спрямовані на підтримку та розвиток державно-приватного партнерства.

Система комунікаційної діяльності в ІТ-компаніях

Розглянуто питання організації системи комунікаційної діяльності для забезпечення сумісної роботи членів територіально розподіленої проектної команди та проблеми, що виникають під час взаємодії учасників команди розробників.

Запропоновано такі рішення цих проблем: відокремлений певний вид комунікацій – віддалені комунікації, розроблена система класифікації віддалених комунікацій, що надалі стала основою моделі системи комунікаційної діяльності для використання в ІТ-компаніях.

КЛАСТЕРНА СТРУКТУРИЗАЦІЯ ЕКОНОМІКИ: СВІТОВИЙ ДОСВІД СТВОРЕННЯ ТА РОЗВИТКУ КЛАСТЕРІВ

Досліджено проблеми створення, розвитку та кооперації різних інституцій для забезпечення ефективності кластерних утворень на прикладі різних країн світу. Кластерна структуризація економіки, яка забезпечує стабільність економічного розвитку та ефект стійкості, стала основою економічної політики багатьох розвинених країн. Порівняльні дослідження щодо загального стану регіональних кластерів, їх розвитку, кооперації між бізнесом і академічним середовищем, політики просування кластерних ідей дають змогу виділити три моделі інноваційного розвитку.