БПЛА

Використання безпілотних літальних апаратів для організації території земель лісогосподарського призначення

Метою роботи є дослідження особливостей організації території земель лісогосподарського призначення Східницької селищної ради Львівської області, проведення їх лісовпорядкування із розробкою системи заходів, що спрямовані на забезпечення науково обґрунтованого багатофункціонального ведення лісового господарства, їх охорони, захисту та раціонального невиснажливого використання. Можливість виконання кадастрових робіт для організації території лісових ділянок з рекреаційною функцією за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА) важливе для науки і практики.

АНАЛІЗ МЕТОДІВ КЕРУВАННЯ БЕЗПІЛОТНИМИ ЛІТАЛЬНИМИ АПАРАТАМИ

Розвиток технологій із виробництва БПЛА (безпілотних літальних апаратів), крім експлуатаційних, правових та комерційних рішень, потребує стандартизації методів контролю як для наземних комплексів, так і для літальних апаратів та платформ. Інтернет-гіганти Google, Facebook протягом довгого часу підтримують стартапи із розвитку безпілотних літальних апаратів для різних сфер використання – від поставки товарів (від пошти до піци) до створення літальних платформ для забезпечення інтернетом регіонів, де неможливо розташувати наземні чи надводні станції.

Визначення похибки ЦМР ортотрансформування аерознімків, отриманих з БПЛА на гірську локальну частини смт. Східниця

Метою роботи є оцінити величину похибки ортотрансформування аерознімків по висоті, отриманих з безпілотного літального апарату на гірську ділянку смт. Східниця за допомогою додаткової сітки точок ГНСС-знімання. Завданням роботи є проаналізувати різниці висот точок отриманих за допомогою карти висот з БПЛА і даних ГНСС-знімання. Оцінити розходження реальних координат опорних точок з їх координатами на ортофотоплані. Методика.

Optimal design of unmanned aerial vehicles using parametric CAX systems

Стаття присвячена постановці задачі вибору CАx систем для оптимального проектування безпілотних літальних апаратів. Розглянуто задачі кожного етапу проектування БЛА та визначено засоби, які дають змогу забезпечити оптимальне проектування, враховуючи емпіричний досвід.

Дослідження методу корекції даних для дистанційної зйомки БПЛА недоступних територій в ландшафтній архітектурі

Отримання зображень з високою роздільною здатністю з застосуванням малої авіації грає все більш значну роль в області застосування фотограмметрії та дистанційного зондування. Для корекції даних дистанційного зондування без опорних точок необхідні точні дані зовнішнього орієнтування. Початкові дані орієнтування можуть бути отримані за допомогою GPS / INS. В цій статті проводиться аналіз помилок даних орієнтування і пропонується метод високоточної корекції без використання опорних точок.