biotechnology

ФОРМУВАННЯ ДОСВІДУ ПРОТИДІЇ ВИКЛИКАМ ВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ВИКОРИСТАННЯ СЕРЕД СТУДЕНТІВ ЗНАНЬ БІОБЕЗПЕЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ. Частина 2

Проаналізовано нові виклики та стан розвитку захворювання COVID-19 у звязку з поширенням нових штамів SARS-CoV-2. Вивчено досвід та знання у роботі з новими засобами захисту різними типами вакцин: як класичними, на основі інактивованого вірусу, або його фрагменту, так і новим поколінням – з векторними та генетичними м-РНК-вакцинами, а також дієвими противірусними препаратами. Досліджено біоризики та відповідність принципам біобезпеки.

ФОРМУВАННЯ ДОСВІДУ ПРОТИДІЇ ВИКЛИКАМ ВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ВИКОРИСТАННЯ СЕРЕД СТУДЕНТІВ ЗНАНЬ БІОБЕЗПЕЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ.Частина 1

Проаналізовано нові виклики та стан розвитку захворювання COVID-19 у звязку з поширенням нових штамів SARS-CoV-2. Вивчено досвід та знання у роботі з новими засобами захисту різними типами вакцин: як класичними, на основі інактивованого вірусу, або його фрагменту, так і новим поколінням – з векторними та генетичними м-РНК -вакцинами, а також дієвими противірусними препаратами. Досліджено біоризики та відповідність принципам біобезпеки.

ГОТОВНІСТЬ ДО ВИКЛИКІВ ВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ТА ЗАСТОСУВАННЯ СТУДЕНТАМИ ЗНАНЬ БІОБЕЗПЕЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Проаналізовано стан розвитку захворювання на COVID-19, підкреслено необхідність дотримання принципів біобезпеки, бази компетенцій, які забезпечують підготовку кадрів для біотехнології та фармацевтики для створення нових ефективних лікарських засобів, в тому числі, противірусних препаратів.

SCIENTIFIC PRIORITIES OF THE DEVELOPMENT OF ENVIRONMENTAL RESEARCH IN ODESSA NATIONAL ACADEMY OF FOOD TECHNOLOGIES. THE LIFE PATH OF PROFESSOR KRUSIR G.V.

The article deals with the main scientific priorities of the development of environmental research in Odessa National Academy of Food Technologies under the leadership of the Head of the Department of Ecology and Environmental Technologies, Doctor of Technical Sciences, Professor Krusir G.V.