плавлення

Особливості реологічної та трибологічної поведінки високов’язкісних полімерних композицій в залежності від складу

Встановлено вплив природи доданків та їх співвідношення на реологічні, трибологічні та технологічні властивості сумішей на основі надвисокомолекулярного поліетилену. Вивчено їх вплив на енергетичні витрати в процесі переробки полімерних сумішей. Показано, що реологічні та трибологічні властивості зразків мають характер залежності складний, що визначається неоднорідністю системи. В роботі враховано вплив коефіцієнта тертя метеріалу та в’язкості його розтопу на енергетичні витрати в процесі переробки методом лиття під тиском чи екструзією.

ТЕРМОДИНАМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ МЕТИЛ 6-МЕТИЛ-2-ОКСО-4-ФЕНІЛ-1,2,3,4-ТЕТРАГІДРОПІРИМІДИН-5-КАРБОКСИЛАТУ ТА ЙОГО РОЗЧИНІВ В ЕТИЛАЦЕТАТІ І БЕНЗОЛІ ТА ЇХ СУМІШАХ

Метою даної роботи є дослідження термодинамічних властивостей розчинності метил 6-метил-2-оксо-4-феніл-1,2,3,4-тетрагідропіримідин-5-карбоксилата, який проявляє широкий спектр біологічної активності в органічних розчинниках різної полярності та їхніх сумішей. Як відомо, процеси синтезу та очистки твердих речовин, здебільшого, відбуваються за участі індивідуальних розчинників або їх сумішей, тому оптимізація цих процесів є неможлива без визначення термодинамічних параметрів їх розчинення.