виноград

ОДЕРЖАННЯ ФЕНОЛЬНИХ СПОЛУК З ВТОРИННИХ ПРОДУКТІВ ВИНОРОБСТВА

Виноград – одна з найстаріших рослин, яку використовує людина, вирізняється особливим смаком й користується найбільшим попитом у всьому світі. В основному його використовує харчова промисловість, а побічні продукти виноробства активно знаходять використання у косметичних і фармацевтичних виробництвах, через свій склад. Відходи виноградного виробництва – складові частини виноградної лози придатні для подальшого використання – вилучення цінних біологічно-активних речовин і підвищують конкурентоспроможність первинного й вторинного виноробства.

СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА ТЕХНОХІМІЧНИЙ КОНТРОЛЬ ПРОДУКЦІЇ ВИНОРОБСТВА

Технологія вина відкрита дуже давно, коли людина ще не мала виноградників, а збирала ягоди в лісі і стала заготовляти їх про запас. У почавлених ягодах під дією дикої мікрофлори сік бродив, утворюючи примітивне вино. Вино - не що інше, як виноградний сік, консервований природним шляхом за допомогою винних дріжджів. Завданням виноробів є постійне удосконалення вміння дегустації, залучення до оцінки вин комп'ютерної техніки та інших наук, які допомагали б об'єктивно оцінити якість вина.