architectural studies

НАУКОВІ ФАХОВІ ВИДАННЯ ІНСТИТУТУ АРХІТЕКТУРИ ТА ДИЗАЙНУ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА” (Частина ІІ. Статистичне спостереження)

Фаховими в галузі архітектури (спеціальність 191) у 2021 році в Україні визнано 6 видань, два з них є науковими журналами Інституту архітектури та дизайну Національного університету “Львівська політехніка” – “Вісник” Національного університету “Львівська політехніка” серія “Архітектура” та англійськомовний часопис “Аrchitectural Studies” (“Архітектурні дослідження”).

МЕТОДИКА ІНТЕНСИВНОГО КУРСОВОГО ПРОЕКТУВАННЯ НА ПРИКЛАДІ ВОРКШОПУ З РЕОРГАНІЗАЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНИХ ЗОН ПРИБЕРЕЖНИХ ТЕРИТОРІЙ У СМТ СЕРГІЇВКА, ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у статті йдеться про методику проектування і доцільність проведення архітектурних воркшопів для навчання студентів та залучення їх до партисипативного проектування. Як приклад, приведено воркшоп, що відбувався за участі студентів і викладачів з Одеси, Львова, Дніпра, Харкова і Києва у вересні 2016 року у смт. Сергіївка Одеської обл. в рамках міжнародного урбаністичного форуму «Території для розвитку. Берег і місто».

АРХІТЕКТУРА ІСТОРИЧНИХ БУДІВЕЛЬ УНІВЕРСИТЕТУ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» НА ДІЛЯНЦІ ВУЛИЦЬ М.КОЛЕССИ-М.КОПЕРНИКА

Обєктом дослідження є історичний комплекс забудови на вул. М.Коперника – М. Колесси у Львові. Територія і будівлі належать до університету «Львівська політехніка» з часу після Другої Світової війни. Комплекс забудови ділянки знаходиться в унікальному історичному середовищі поміж памяткових обєктів та ансамблів – монастиря Св.