протиправність

Кримінально-правова характеристика кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією в Україні

У статті розглянуто кримінально-правову характеристику кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією в Україні. Корупція має високій рівень латентності, вона гальмує реформаторські починання, завдає великої шкоди і негативно відображається на репутації України у міжнародних відносинах. Головний ризик на шляху євроінтеграції полягає у тому, наскільки владні структури, керівництво держави готові виконати свої зобов’язання і відповісти тим очікуванням, які на сьогодні існують у суспільстві.

Про суспільно небезпечний зміст протиправності військових адміністративних правопорушень

Анотація. Розгляд положень, які пов’язані з адміністративною протиправністю, спрямованою на посягання на суспільні відносини, передбачає аналіз основних її складових і причин виникнення у звичайних умовах функціонування суспільства, а також в особливих, до яких належить, зокрема, правовий режим воєнного стану. Складність соціально-економічної та політичної ситуації в Україні обумовлена введенням Президентом України в лютому 2022 року воєнного стану (через військову агресію Російської Федерації).

Адміністративне правопорушення в бюджетній сфері як фактична підстава адміністративної відповідальності

Досліджено правове регулювання адміністративної відповідальності у бюджетній сфері та ознаки правопорушень, до яких зараховують суспільно-небезпечну, протиправну, винну дію або бездіяльність фізичної особи, що посягає на відносини між державою та суб’єктами бюджетного процесу. Визначено підстави адміністративної відповідальності у бюджетній сфері. Проаналізовано законодавче регулювання адміністративної відповідальності у бюджетній сфері. Зроблено відповідні висновки та надано рекомендації.