цінні папери

Розроблення методу захисту цінних паперів на стадії додрукарської підготовки

Розроблено новий спосіб захисту інформації, який базується на теорії Ateb-функцій і застосовується для захисту цінних паперів. Запропонований метод створює приховані зображення, які стають видимими при спробі підробки.

The authors developed a new data protection method, which is based on the theory of Ateb functions. This method can be employed for protecting financial documents such as banknotes and securities in general. The protection method creates hidden messages or images, which become visible on counterfeited documents.

Виконання зобов’язання внесенням боргу на рахунок ескроу як альтернатива його внесенню на депозит нотаріуса за законодавством України

Анотація. У статті досліджено розширення сфери застосування договору рахунка ескроу в Україні. До статті 537 Цивільного кодексу України було внесено зміни, якими запроваджено можливість виконання зобов’язання боржником внесенням грошових коштів або цінних паперів на рахунок ескроу. Проаналізовано умови, встановлені законом, за яких відповідний механізм є доступним для застосування. На основі вивчення нормативно-правових актів Нацбанку, встановлено алгоритм дій у випадку його обрання, зокрема, порядок участі у ньому нотаріуса.

Фондовий ринок України: перспективи розвитку і світовий досвід державного регулювання

Досліджено сучасний стан, проблеми й перспективи розвитку фондового ринку України. Обґрунтовано доцільність удосконалення регулювання фондового ринку з урахуванням досвіду США та ЄС. Ідентифіковано елементи фондового ринку України та окремі процеси його функціонування, які потребують посилення державного регулювання. Досліджено законодавчі акти США та країн ЄС, які регулюють фондовий ринок; виявлено їх переваги, недоліки та особливості застосування. Виділено елементи право- вого регулювання фондових ринків розвинутих країн, які доцільно застосувати у вітчизняних умовах.