венчурне фінансування

Модель розвитку венчурного бізнесу

У статті досліджено і обґрунтовано актуальність розвитку «зеленої» економіки у напрямку розвитку ринку електромобілів через інвестиції венчурних структур для їх виробництва в Україні та необхідної інфраструктури. Представлено завдання і цілі «зеленої» економіки. Здійснено огляд стану викидів вуглекислого газу в Україні і світі від транспортної галузі.

Венчурний бізнес в україні в умовах воєнного часу

У статті розглянуті тенденції розвитку венчурного бізнесу в Україні, досліджено його сучасний стан в умовах війського стану. Вивчені основні джерела фінансування стартап-проєктів, визначені та проаналізовані історії успіху провідних вітчизняних стартапів, розкрита проблематика формування та становлення вітчизняного стартап- бізнесу. Автори проаналізували перспективи розвитку стартап-індустрії України, можливості її відновлення до показників довоєнного стану.

Моделювання розвитку венчурного бізнесу

У статті досліджено перешкоди інноваційної активності в Україні. Визначено при- чини гальмування інноваційного розвитку. Виявлено труднощі в залученні матеріаль- них ресурсів вітчизняними суб’єктами господарювання. Досліджено чинники, що впли- вають на інвестиційну привабливість держави. Сформовано методи, що визначають інвестиційне середовище країни.

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА ВЕНЧУРНОГО БІЗНЕСУ У СВІТІ

У статті розкрито сутність венчурного бізнесу, його роль і значення. Визначено вагомість держави як одного із зацікавлених учасників ринку венчурного капіталу. Досліджено і сформовано цілі системи державного фінансування венчурної діяльності. Визначено і розкрито методи державного стимулювання венчурного фінансування. Розглянуто п’ять основних типів розподілу бюджетних ресурсів. Досліджено елементи системи державного стимулювання ринку венчурного капіталу у різних країнах на прикладах.