багатофункційність

МОДЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ БАГАТОФУНКЦІЙНОГО РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Війна з росією, що триває з 2014 року, стала індикатором відсутності спеціалізованих багатофункційних реабілітаційних центрів для військовослужбовців. Тематика формування таких закладів в Україні є особливо актуальною. У статті здійснено огляд науково-теоретичних досліджень, присвячених розвитку реабілітації військовослужбовців в Україні та закордоном. Прослідковано світовий досвід проектування реабілітаційних центрів для військових-учасників бойових дій та окреслені чинники впливу на формування таких об’єктів.

МОЖЛИВОСТІ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ТЕРИТОРІЙ МІСТ НА ПРИКЛАДІ ВУЛИЦІ ЗАМКОВОЇ У МІСТІ ЛЬВІВ

Ревіталізація промислових територій є важливою складовою ефективного розвитку міст. Така практика уже поширена в багатьох країнах світу. В Україні є не багато реалізованих об’єктів, але щороку їх стає більше. В статті розглядається практичний досвід ревіталізації з інших країн та виокремлено застосовані підходи. Спільні та відмінні для різних проектів.  Проведено дослідження промислової території на вулиці Замковій, у Львові. Авторами виділено складні питання у розвитку території та сформовано власні принципи для ефективного розвитку ділянки.

РОЗВИТОК ІДЕЇ БАГАТОФУНКЦІЙНИХ МІСЬКИХ УТВОРЕНЬ

У статті проаналізовано розвиток ідеї багатофункційних міських утворень. Здійснено огляд досліджень, присвячених розвитку і формуванню багатофункційної архітектури в містобудівному контексті. Коротко прослідковано еволюцію ідеї багатофункційного використання простору, розглянуто багатофункційність як феномен міського середовища та проаналізовано передумови утворення багатофункційних міських утворень. Наведено трактування поняття багатофункційного комплексу як одного з видів багатофункційного утворення та запропоновано авторське визначення цього поняття.