просторовий методом електронної тахеометрії

Інженерні рішення для підвищення точності геодезичних вимірювань електронними тахеометрами

Розглянуто розробки науково-педагогічних працівників кафедри інженерної геодезії НУ «Львівська політехніка» в напрямку підвищення точності геодезичних вимірювань у будівництві, експлуатації та ремонті унікальних будівель, споруд чи окремого технологічного обладнання, що є особливо важливим для їх безпечної експлуатації. Розроблено допоміжне приладдя (удосконалена світловідбиваюча марка, пристрій для лінійно-кутових вимірювань, сферичний відбивач з підставкою, двопризмовий давач-вектор) для підвищення точності вимірювань параметрів інженерних споруд електронними тахеометрами.

Розробка методики встановлення великогабаритного обладнання у проектне положення з використанням електронних тахеометрів

На сьогодні в Україні знаходяться в експлуатації десятки турбогенераторів (ТГ), значна частина яких в експлуатації понад 35÷50 років, що перевищує термін їх служби у відповідності до нормативної документації. Фактичний технічний стан ТГ визначається багатьма геометричними параметрами, серед яких вирішального значення є ті, що характеризують його як механічну систему (вісь агрегату та вісь статора).