повномасштабне вторгнення

Військові виплати: поняття та адміністративна проблематика воєнного часу

Ця стаття досліджує систему військових виплат в Україні, зосереджуючись на їхній структурі, обсязі та впливі на військовослужбовців та їх сім'ї. Зокрема, розглядаються різноманітні види військових виплат, такі як зарплати, доплати за особливі умови служби,
компенсації за втрату працездатності та пенсії. Аналізуються також зміни в законодавстві щодо військових виплат та їхній відповідність міжнародним стандартам. Робиться акцент на важливості адекватного фінансового забезпечення військових для підтримання їхньої бойової готовності та морального духу.

Державна зрада і диверсія: кримінальна відповідальність в умовах воєнного стану

У статті проведено аналіз змін до Кримінального кодексу України, внесених під час воєнного стану, у зв’язку зі збройною агресією росії проти України. Обґрунтувано потреби та причини змін до кримінального законодавства, які передбачають жорсткіші покарання порівняно з мирним часом: зміна суспільної небезпеки злочинів, необхідність посилення превенції, забезпечення справедливості.

Управління діяльністю фахівців з кібербезпеки в умовах повномасштабного вторгнення

Стаття присвячена дослідженню управління діяльністю фахівців з кібербезпеки в умовах повномасштабного вторгнення. В дослідженні наголошується, що кібербезпека вимагає технічної експертизи, розуміння загроз та ризиків, їх виявлення та запобігання кібератакам, дотримання етичних та правових стандартів. Зокрема, ідентифіковані ключові етичні аспекти, з якими стикаються фахівці з кібербезпеки.