Визначення хімічного складу екстракту абрикосового жмиха (prunus armeniaca l.)

2019;
: cc. 391 - 398
1
National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”
2
National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”
3
National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”
4
Department of Inorganic Substances and Ecology, Ukrainian State University of Chemical Technology

Вивчено комплексну характеристику компонентних профілів екстракту абрикосового жмиха (Prunus armeniaca L.) залежно від використовуваних систем розчинників. За допомогою ІЧ-спектроскопії, УФ-спектроскопії та газової хромато-мас-спектроскопії проаналізовані екстракти, отримані пропан-2-олом, декаметилциклопентасилоксаном та сумішшю силікону і пропан-2-олу абрикосового жмиха.

[1] Islam T., Yu X., Badwal T., Xu B.: Chem. Cent. J., 2017, 11, 59. https://doi.org/10.1186/s13065-017-0287-z

[2] Gokbulut I., Karabulut I.: Food Chem., 2012, 132, 1098. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.11.080

[3] Roussos P., Sefferou V., Denaxa N. et al.: Scientiahorticulturae, 2011, 129, 472. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2011.04.021

[4] Zhang T., Wei X., Miao Z. et al.: Chem. Cent. J., 2016, 10, 47. https://doi.org/10.1186/s13065-016-0195-7

[5] Chyhyrynets O., Fateev Y., Vorobiova V. et al.: Mater. Sci., 2016, 51, 644. https://doi.org/10.1007/s11003-016-9886-4

[6] Vorob’iova V., Chyhyrynets’ O., Vasyl’kevych O.: Mater. Sci., 2015, 50, 726. https://doi.org/10.1007/s11003-015-9778-z

[7] Chygyrynets’ E., Vorobyova V.: Chem. Chem. Technol., 2014, 8, 235.

[8] Gündoğdu M., Kan T., Gecer M.: HortScience, 2013, 48, 696.

[9] Svarcova I., Jan H., Valentova K.: Biomedical Papers, 2007, 151, 163. https://doi.org/10.5507/bp.2007.031

[10] Karapetyan T., Mirzoyan V., Hanisyan R., Sahakyan N.: The New Armenian Medical Journal, 2011, 5, 44.

[11] Dragovic-Uzelac V., Levaj B., Mrkic V. et al.: Food Chem., 2007, 102, 966. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.04.001

[12] Melgarejo P., Calín‐Sánchez Á., Carbonell‐Barrachina Á. et al.: J. Sci. Food Agricult., 2014, 94, 85.

https://doi.org/10.1002/jsfa.6201

[13] Khodadadi B., Bordbar M., Nasrollahzadeh M.: J. Colloid Interf. Sci., 2017, 409, 1. https://doi.org/10.1016/j.jcis.2016.11.032

[14] VasileDulf K., Vodnar D., Dulf E., PinteaA.: Chem. Cent. J., 2017, 11, 92. https://doi.org/10.1186/s13065-017-0323-z

[15] Erdogan-Orhan I., Kartal M: Food Res. Int., 2011, 44, 1238. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2010.11.014

[16] Solís-Solís H., Calderón-Santoyo M., Schorr-Galindo S. et al.: Food Chem., 2007, 105, 829. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.01.061

[17] Lapornik B., Prošek M., Wondra A.: J. Food Eng., 2005, 71, 214. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.10.036

[18] Cheaib D., El Darra N., Rajha H. et al.: Antioxidants, 2018, 7, 11. https://doi.org/10.3390/antiox7010011