продукти харчування

Роль та значення аграрного сектора у формуванні глобальної продовольчої безпеки

Стаття присвячена вивченню ключових аспектів аграрного сектору у контексті забезпечення продовольчої безпеки на глобальному рівні. Метою статті є дослідження ролі, значення та місця аграрного сектору у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки через формування продовольчого ланцюга забезпечення глобальної продовольчої безпеки на різних рівнях світового господарства. Через визначення сутності глобального індексу продовольчої безпеки, агропромислового комплексу та агропромислової системи, розглянуто та проаналізовано важливість аграрного сектору для глобальної продовольчої безпеки.

Вимоги до маркування як один з інструментів нетарифного регулювання імпорту українських продуктів харчування в Китайській народній республіці

Проаналізовано динаміку і структуру міжнародної торгівлі українськими продуктами харчування з Китаєм. Досліджено інструменти китайської нетарифної торгівельної політики щодо імпорту продуктів харчування і їхній вплив на торгівлю з Україною. Розглянуто китайські нормативні акти і стандарти, що встановлюють вимоги до продуктів харчування. Описано процес акредитації іноземних виробників у Китаї. Розглянуто сутність і функції маркування, дано його класифікацію за певними ознаками. Досліджено вимоги Китаю щодо маркування продуктів харчування.

Hydrocutting of Frozen Food Products

The article aims to determine the peculiarities of macromolecule deformation behavior under conditions of a jet-shaping head that would allow to solve the issue related to the mechanism of increasing water-jet cutting power with polymer additions. The roles of longitudinal and transverse velocity gradients in the manifestation of distinctive features of polymer solution flows are analysed.