метакрилова кислота

Епоксидні композити з натуральним наповнювачем карбонатом кальцію. 2. Одержання епоксидних композитів у присутності монометакрилової похідної епоксидної смоли epidian-6

На основі епоксидної смоли Epidian-6 і метакрилової кислоти синтезована монометакрилова похідна епоксидної смоли Epidian-6, яка містить вільну епоксидну та метакрилову групу (ММАПЕС). Підтверджено структуру ММАПЕС з використанням ІЧ-спектроскопії. Встановлена термічна стабільність ММАПЕС. Вивчено структурування ненаповнених та наповнених СаСО3 епокси-олігомерних сумішей в присутності ММАПЕС. З використанням ІЧ-спектроскопії встановлено хімізм формування сумішей на основі Epidian-5, олігоестеракрилату ТГМ-3, ММАПЕС і поліетиленполіаміну.

Одержання та характеристика полімерів з «молекулярними відтисками» для селективного розпізнавання серотоніну

Одержано полімери «з молекулярними відтисками» (молекулярно імпринтовані полімери, MIП) для високоселективного розпізнавання серотоніну. Як мономери для одержання МІП застосовано використано акриламід, метакрилову кислоту та метакриламид. Проведено полімеризацію функціональних мономерів з диметакрилатом етиленгліколю, діакрилатом 1,4-бутандіолу і триметилпропантриакрилатом з серотоніном. Видалення серотоніну з MIП проводили за допомогою суміші метанол/оцтова кислота (4:1). Синтезовано неімпринтовані полімери (НІП) без серотоніну.