архівний аерознімок

Дослідження цифрових моделей рельєфу нерухомих об’єктів історико-культурної спадщини, створених за різні роки

Мета роботи – дослідити цифрові моделі рельєфу братської могили 1944 року, побудовані за різночасовими аеро- і картографічними матеріалами.   Реалізація завдання передбачає побудову цифрових моделей рельєфу (ЦМР) GRID-методом на території єврейської братської могили в м. Винники та італійських війсковополонених поблизу міста. На територію євреської братської могили у м. Винники створено ЦМР за стереопарою архівних аерознімків, отриманих у 1944 році, та за матеріалами аерознімання з БПЛА, що було виконано у 2015 році.

Визначення розташування історичних об'єктів за допомогою фотограмметричного методу та методів наземних неруйнівних досліджень

Мета роботи – запропонувати та опрацювати комплексну методику поєднання дистанційного методу з наземними неруйнівними методами для встановлення та відображення території братських могил біля с. Ралівка, на сучасних картографічних матеріалах. Методика. Запропоновано методику визначення місць масових поховань часів Другої світової війни, що поєднує дистанційні методи (інтерпретація знімків) та наземні неруйнівні методи (геофізичні дослідження та металодетекторний пошук).