точність координат

Визначення необхідної точності координат межових знаків для оцінки земель населених пунктів

Розглядається проблема визначення необхідної точності координат межових знаків земельних ділянок для їх оцінки в населених пунктах. Аналіз виконаних досліджень показує, що визначення координат межових знаків земельних
ділянок і площі як її функції носить науково-прикладний характер і має значення для розвитку земельно-оціночних і економічних відносин в Україні.

Дослідження точності визначення координат GNSS методом у режимі RTK

Досліджено точність визначення координат пунктів GNSS методом в RTK режимі приймачем S82T виробництва SOUTH на навчально-науковому геодезичному полігоні Національного університету "Львівська політехніка". Визначено просторові координати, нормальні висоти і відстані між пунктами і порівняно їх з такими ж даними, отриманими статистичними методом, геометричним нівелюванням і вимірами відстаней штриховими мірними приладами.

Про використання знімальної мережі для геодезичного встановлення меж земельної ділянки

Мета. Розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у населених пунктах України є найбільш поширеними і затребуваними видами робіт із землеустрою. Для якісного їх виконання під час проектування меж земельної ділянки у містах на сучасному рівні необхідно користуватись актуальними топографічними планами масштабу 1:500. Для виконання тахеометричного знімання і геодезичного встановлення (відновлення) меж земельної ділянки створюється знімальна основа. Проміжок часу між двома видами цих робіт незначний.