оцінювання постачальників

ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ В ПП «АРТ-ЕНЕРГО»

Досліджено фінансове планування імпортних операцій ПП «Арт-Енерго», де виявлено недосконалість технології планування постачання товарів. Показано, що умови співпраці з іноземними контрагентами напряму впливають не лише на конкурентоспроможність підприємства, а й на фінансові показники його діяльності. Виявлено, що непаритетні умови співпраці з постачальниками можуть стати однією з причин виникнення касових розривів, що у свою чергу призводить до не здатності підприємства вчасно погашати власні зобов’язання а, відтак, до неплатоспроможності.

Оцінювання ризиків процесів життєвого циклу продукції постачальників за результатами їх аудиту згідно зі стандартом VDA 6.3

Проаналізовано трактування терміна “ризик” та суміжних понять у різних нормативних документах, зокрема у галузевому стандарті німецьких автовиробників VDA 6.3 та у міжнародному термінологічному стандарті ISO. Виявлено часткову неузгодженість в їх тлумаченні. Показано, що вдосконалювати чинне нормативне забезпечення щодо аудиту процесів життєвого циклу продукції необхідно, на основі вимог ISO/IEC з врахуванням галузевої виробничої специфіки.