criminal proceedings

Регламентація заходів забезпечення кримінального провадження у системі процесуального права іноземних держав

Питання застосування заходів забезпечення кримінального провадження належать до найдискусійніших у процесуальному аспекті з точки зору вибору та обґрунтування рішення про застосування певного конкретного заходу. Розглянуто законодавчий підхід до регламентації заходів забезпечення кримінального провадження у системі процесуального права іноземних держав.

 

Процесуальне керівництво як основа доказової діяльності прокурора під час досудового розслідування

Досліджено суть та зміст процесуального керівництва як основи діяльності прокурора на стадії досудового розслідування під час здійснення доказової діяльності. Здійснення прокурором діяльності щодо забезпечення швидкості, повноти і неупередженості досудового розслідування немислиме без використання повноважень із керівництва розслідуванням, яке полягає у тому, що прокурор організовує і контролює діяльність слідчого з доказування у кримінальному провадженні.

 

Про механізм забезпечення прав затриманого у кримінальному провадженні: міжнародний досвід

Охорона й забезпечення прав і свобод людини є головним завданням кожної правової держави. Особливого значення проблема забезпечення прав особи набуває у кримінальному провадженні, де за певних визначених законом умов до особи можуть бути застосовані заходи кримінального процесуального примусу. Одним із таких заходів, які обмежують конституційні права людини у зв’язку зі здійсненням кримінального провадження, є кримінальне процесуальне затримання.