технологічні інновації

ІННОВАЦІЇ В ОРГАНІЗАЦІЇ ІНТЕР’ЄРІВ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНІ ВПЛИВИ

У статті розглянуто основні тенденції дизайну інтер’єрів закладів харчування на основі огляду сучасних маркетингових технологічних інновацій ресторанного бізнесу. Актуальність дослідження зумовлена потребою інтеграції цифрових технологій, інтелектуальних рішень управління середовищем у функціональну та просторову структуру закладів. Мета статті – комплексний аналіз сучасних тенденцій і практик, спрямованих на забезпечення функціональної гнучкості, комфортності, мультимедійності й сталості простору закладів харчування.

Основні чинники розвитку вищої технічної освіти у Львові у XIX – поч. XX ст.

Розглянуто проблему генези технічної освіти у Галичині у європейському контексті. Подано перелік економічнх та політичних чинників, що вплинули на зрушення у розвитку вищої технічної освіти краю. Виокремлено та узагальнено проблеми, що стимулювали  реформування тогочасної технічної освіти. З’ясовано значення історичного досвіду становлення і розвитку Львівської політехніки як надбання української та європейської науки в умовах сучасного реформування вищої освіти.