комп’ютерні мережі

Розроблення методу дослідження кіберзлочинів за типом вірусів-вимагачів з використанням моделей штучного інтелекту в системі менеджменту інформаційної безпеки критичної інфраструктури

У цій статті автори зосередили увагу на аналізі можливостей застосування моделей штучного інтелекту для ефективного виявлення та аналізу кіберзлочинів. Розроблено та описано комплексний метод із використанням алгоритмів штучного інтелекту, таких як Випадковий ліс та Ізоляційний ліс, для виявлення програм-вимагачів, які є однією з основних загроз для систем управління інформаційною безпекою (ISMS) у сфері критичної інфраструктури.

Еволюційне моделювання і візуалізація комп’ютерних мереж у середовищі PROCESSING

Наведено дослідження комп’ютерних інтернет-мереж на основі концепції статистичної фізики складних мереж, теоретичні обґрунтування та симуляції з використанням математики як інструменту та мови аналізу, розглянуто методику та здійснено моделювання росту та структуризації локальних мереж, результати якого узгоджуються з емпіричними даними.

Маршрутизація пакетів для автономних систем Інтернету з врахуванням трьох критеріїв

    Запропоновано метод вибору шляхів для маршрутизації пакетів в автономних системах, що дає змогу вибирати шлях передавання пакетів з врахуванням впливу трьох критеріїв. Шлях вибрано мінімізацією сумарного відносного відхилення.