інвестиційна привабливість

Роль індустріальних парків та складської логістики у контексті відновлення економіки України

Досліджено проблеми та можливості розвитку індустріальних парків та складської логістики в Україні після повномасштабного вторгнення. Проаналізовано сучасний стан індустріальних парків, розташованих на території України у 2023 році, зокрема їх географічне розташування та фінансові можливості. Вивчено вплив війни на розвиток цієї галузі та ідентифіковано основні проблеми. Також запропоновано перспективні напрями розвитку індустріальних парків та складської логістики після закінчення війни.

КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СПРИЯТЛИВОГО ІНСТИТУЦІОНАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РЕГІОНІВ

Розглянуто концептуальні засади регулювання стану інституціонального забезпечення інвестиційної діяльності, які містять ідейну основу щодо забезпечення сталого і життєздатного розвитку інвестиційної системи та комплекс механізмів і заходів, які передбачають прямий та непрямий вплив економічного, організаційного, інформаційного характеру, які, окрім залучення та сприяння відтворенню капіталу, забезпечують формування інституціонального середовища, інвестиційного іміджу громади.

ОСОБЛИВОСТІ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ

Проаналізовано й узагальнено основні тенденції інвестиційного забезпечення інноваційної діяльності в Україні. Досліджено інноваційну активність підприємств, з’ясовано основні проблеми щодо впровадження інноваційної моделі розвитку економіки, обґрунтовано та запропоновано шляхи активізації інвестування діяльності в Україні, також проаналізовано динаміку індексу інвестиційної привабливості, фактори впливу на інвестиційний клімат у країні.