електромагнітне випромінювання

Характеристика впливу автомобілізації на міське населення

Відомо, що найважливішим для підтримання доброго здоров’я містян є збереження їхнього життя від можливих смертельних ДТП, забезпечення чистоти повітряного простору, ізолювання від надмірних шумових забруднень, електромагнітних полів. Перелічені негативні впливи генерують інтенсивні транспортні потоки, які є основною компонентою транспортних систем.

ОЦІНКА ОПРОМІНЕННЯ ЕМ-ПОЛЯ В ДІАПАЗОНІ ЧАСТОТ 4G В ЛАБОРАТОРНИХ УМОВАХ

Метою роботи є оцінка випромінювання електромагнітного (ЕМ) поля на організм людини в діапазоні роботи 4G. Аналітичний підхід полягає в застосуванні концепції еквівалентної циліндричної монопольної антени, яка представляє заземлену людину. Виведено аналітичні формули, що дозволяють визначити напругу ЕМ поля.

ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ НА ПРИРІСТ ХЛОРОФІЛСИНТЕЗУЮЧИХ МІКРОВОДОРОСТЕЙ

        Загальновідомо, що людству необхідно вирішувати велику кількість екологічних проблем. З кожним роком рівень електромагнітного поля Землі тільки зростає, що пов'язано з людською діяльністю. Перспективним було вирішення проблеми поглинання вуглекислого газу хлорофілсинтезуючими мікроводоростями за умов впливу мікрохвильового електромагнітного випромінювання.