лідерство

Взаємозв’язок емоційного інтелекту та характеристик лідерського потенціалу менеджерів

Автори розглянули трактування сутності «лідерства» та «емоційного інтелекту». Застосовано такі методи дослідження лідерства, як аналіз показників, порівняння характеристик, бальне оцінювання, опитування. Досліджено лідерські позиції менеджерів у командах конкретної організаційної структури підприємства. Визначено за 100-бальною шкалою лідерський потенціал трьох осіб на підприємстві. Створено та проведено анкетування для опитування працівників підприємства.

Сучасні підходи до дослідження гендерних аспектів лідерства

Досліджено сучасні підходи до гендерних аспектів лідерства в управлінні з урахуванням особливостей розвитку сучасного суспільства. Здійснено аналіз теоретичних підходів та емпіричних досліджень щодо гендерних аспектів лідерства в управлінській практиці та стереотипів, які існують в суспільстві стосовно управлінської діяльності жінок. Охарактеризовано найпоширеніші погляди на ролі жінок, які перешкоджають їх кар'єрному зростанню і розвитку у сфері управління. Розглянуто результати досліджень щодо відмінностей чоловіків та жінок-управлінців.

ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО РОЗВИТКУ КОМПЕТЕНЦІЙ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ

Висвітлено підходи до формування знань, умінь та навичок керівників публічної сфери. Здійснено характеристику сучасних концепцій лідерства. Систематизовано ключові елементи лідерської компетенції держслужбовців.