симуляція

Інтеграція хмарних технологій у віртуальну реальність

Досліджено можливості інтеграції хмарних технологій у віртуальну реальність з метою подальшого вдосконалення програмних засобів та підвищення її ефективності та доступності. Проаналізовано архітектурні та інфраструктурні рішення для застосування хмарних сервісів, оброблення та зберігання об’ємних даних у віртуальних середовищах. Здійснено комплексне наукове дослідження можливостей інтеграції хмарних технологій у віртуальну реальність з метою підвищення ефективності та доступності цього технологічного сегмента.

ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ СКЛАДСЬКИХ ОПЕРАЦІЙ ТРАНСПОРТНОЇ КОМПАНІЇ

Висвітлено проблеми та рішення в логістиці складських операцій транспортної компанії. Визначено програмне забезпечення для реалізації імітаційної моделі. Проведено імітаційне моделювання функціонування складу транспортної компанії. Розглянуто основні етапи при реалізації імітаційної моделі. Створено контекстну діаграму для імітаційної моделі та уточнено її за допомогою декомпозиції контекстної діаграми. Розглянуто етапи формування імітаційної моделі у FlexSim. Створено базу даних та підключено до ПЗ FlexSim.

Mатематичне моделювання та симуляція прямого відновлення залізної руди в реакторі з рухомим шарі на моделі окремої частинки

Розроблено математичну модель для симуляції відновлення пористих залізорудних окатишів до губчастого заліза в протиточному реакторі з рухомим шаром. На основі масового та теплового балансів як в твердих частинках, так і реакторах, виведено звичайні диференціальні рівняння. За моделлю окремої частинки змодельована кінетика відновлення залізної руди. Показано, що розроблена модель задовільно відтворює дані корпорації Gilmore Steel (США). Досліджено вплив параметрів відновлювального газу та характеристик окатишів, таких як пористість, на ступінь відновлення.