судово-товарознавча експертиза

Falsification of Food Products in the Markets and Their Examination

Стаття присвячена дослідженню питань фальсифікації харчової продукції на ринках, су­дово-товарознавчим експертизам харчових товарів з ринків та перспективам змін у майбут­ньому. Окреслено види фальсифікації, приклади фальсифікації різних категорій продукції, а також методи виявлення фальсифікації під час перевірок. У звʼязку з тим, що ця проблема є глобально поширеною, вказано досвід й інших країн та проаналізовано їх законодавство, яке регулює питання фальсифікації, також проаналізовано нормативно-правові акти України, надано приклад судової практики щодо фальсифікації продукції.

Характеристика судово-бухгалтерської експертизи

Визначено поняття та суть судово-бухгалтерської експертиза у сфері господарської
діяльності. Досліджено наукові поняття судово-бухгалтерської експертизи. Визначено
предмет та об’єкти дослідження судово-бухгалтерською експертизою. Окреслено основні
завдання та наведено перелік питань, які ставлять експерту-бухгалтеру для їх вирішення.
Охарактеризовано методи і способи проведення судово-бухгалтерської експертизи.

Характеристика судово-товорознавчої експертизи товарів народного споживання та послуг

Визначено суть поняття «судово-товарознавча експертиза товарів народного
споживання та послуг». Охарактеризовано наукові погляди на поняття судово-товаро-
знавчої експертизи товарів народного споживання та послуг. Визначено основні об’єкти
судово-товарознавчої експертизи. Окреслено основні завдання судово-товарознавчої
експертизи товарів народного споживання та послуг. Наведено, що під час проведення
судово-товарознавчої експертизи можна здійснювати органолептичні, фізико-хімічні та
мікробіологічні дослідження товарів народного споживання