технологічний процес

Застосування інтегрованої системи конструкторсько-технологічного забезпечення виробництва шарошок для бурових доліт

Мета. Метою статті є аналіз відпрацювання бурових доліт та встановлення відповідальних елементів долота. Методика. З впровадженням комп’ютеризації та автоматизації в машинобудуванні радикально змінилися підходи до долотобудування. Ієрархію функціональних елементів шарошки представлено графом, у якому шарошка, як виріб, має такі рівні: частин, складових, зон. Порівняльна оцінка якості шарошки здійснювалася за допомогою визначення допустимих відхилень фактичного значення показника якості.

Дослідження імовірності браку сталевих виливок на етапі заготівельного виробництва

Постановка проблеми та мета роботи. Розроблення методів моделювання технологічного процесу підготовки виробництва у життєвому циклі виробів машинобудування є актуальним завданням на цей час. Прогнозування основних показників надійності й експлуатаційних характеристик машинобудівної продукції є пріоритетною характеристикою функціонально орієнтованих технологій.

Моделювання статистичних характеристик технологічних процесів

Розглянуто можливості моделювання статистичних характеристик технологічних процесів на етапах їх проектування. Моделі дають змогу формувати достатньо складні схеми технологічних процесів, орієнтовані на обчислення статистичних характеристик із застосуванням апарату характеристичних функцій.

Accelerometer parameters decomposition model for technological process design automation

Запропоновано нову узагальнену модель акселерометра та графа ідентифікації вихідних параметрів для виконання завдання з автоматизації проектування технологічних процесів.