тенденція

СВІТЛО В САКРАЛЬНОМУ ПРОСТОРІ СУЧАСНОГО ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОГО ХРАМУ

На підставі вітчизняного та закордонного досвіду церковного будівництва здійснено аналіз формування світло-просторової композиції сакрального простору сучасних греко-католицьких храмів в Україні і в зарубіжжі. Встановлено подібності і відмінності у способах та методах наповнення природним світлом сакрального простору сучасних греко-католицьких храмів порівняно із традиційними. Виявлено спільні та відмінні риси творчого світогляду архітекторів на принципи формування світлового середовища сучасного храму.

ПЕРСПЕКТИВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БАГАТОКВАРТИРНОГО ЖИТЛА 2021-2035

У статті представлено аналітичний огляд перспективних тенденцій багатоквартирного житла на наступні 15  років. Дані тенденції прогнозуються на основі аналізу міжнародного досвіду, зокрема країн Європи. Цей прогноз загалом ґрунтується на поточній економічній ситуації та демографічних тенденціях в Україні. Найбільш  ймовірним трендом є  зростання ролі енергоефективності в оцінці споживчих характеристик житла. Існує великий вітчизняний та зарубіжний досвід застосування засобів енергозбереження.

ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ ЕКСТРАПОЛЯЦІЇ ТЕНДЕНЦІЇ ДЛЯ ПОБУДОВИ ЯКІСНОГО ПРОГНОЗУ ГЛОБАЛЬНОГО ІНДЕКСУ КІБЕРБЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Розглянуто задачу дослідження стану розвитку кібербезпеки та складових елементів глобального індексу кібербезпеки в Україні. Об’єктом дослідження є методи прогнозування досліджуваного показника глобального індексу кібербезпеки в Україні на основі методів екстраполяції тенденції по одному динамічному ряду. Мета роботи – застосування методів прогнозування для побудова якісного прогнозу глобального індексу кібербезпеки в Україні.