хімія

МЕТОДИ ТА МОДЕЛІ МАШИННОГО НАВЧАННЯ В ХІМІЇ ТА МАТЕРІАЛОЗНАВСТВІ НА ПРИКЛАДІ ЕКСПЕРИМЕНТУ З ДИФУЗІЄЮ РОЗЧИНЕНОЇ РЕЧОВИНИ

Машинне навчання є логічним продовженням автоматизованих процесів за допомогою обчислювальних систем. В той час як велика кількість різних сфер діяльності людини булипокращені створенням програмного забезпечення з використанням алгоритмічнихпідходів, велика кількість інших задач залишається не вирішеною, адже створення алгоритмів для них є майже неможливим. До таких сфер можна віднести хімічні та фізичні дослідження.

РОЗВИТОК ХІМІЧНИХ ОСВІТИ І НАУКИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ПОЛІТЕХНІЧНІЙ ШКОЛІ (1877–1918)

З нагоди 150-річчя від дня заснування кафедри хімічної технології у Національному університеті “Львівська політехніка” висвітлено діяльність хімічних кафедр і факультету у часи Політехнічної школи в 1877–1918 роках, проаналізовано навчальний процес і матеріально-технічну базу підготовки інженерів-хіміків, умови навчання студентів.  Розглянуто створення і трансформацію хімічних кафедр, ролі їхніх керівників. Охарактеризовані науково-педагогічна та громадська діяльності відомих вчених і педагогів А. Фройнда, Ю. Медведського, Б. Павлевського, Р. Залозецького, С.