комутаційне інвертування

Удосконалення структурних методів коригування адитивних похибок калібраторів напруги постійного струму

Вдосконалено метод коригування адитивних складових похибок на основі комутаційного інвертування в калібраторах напруги постійного струму з елементами аналогової пам’яті комутаційних двополярних сигналів. Спроектовано структурну схему і принципові схеми окремих вузлів калібратора напруги з автоматичним коригуванням адитивних похибок і проведено їх дослідження.

Аналіз частотних характеристик коригування адитивних зміщень у калібраторах напруги постійного струму

Здійснено дослідження параметрів калібраторів напруги постійного струму з коригуванням адитивної складової похибки методом подвійної інверсії та усередненням вихідного сигналу активними фільтрами низької частоти. З урахуванням еквівалентної схеми операційних підсилювачів отримано аналітичні й графічні залежності перехідних процесів вихідної напруги активних фільтрів низької частоти за різних значеннь параметрів підсилювачів.

Моделювання процесу автоматичного коригування похибок калібраторів напруги постійного струму

Запропоновано метод коригування адитивних похибок в калібраторах напруги постійного струму на основі методу комутаційного інвертування з додатковим джерелом зразкової напруги. Розроблено структурну схему калібратора напруги з автоматичним коригуванням адитивних похибок і досліджено її методом комп’ютерного моделювання.