перетворення Фур’є

Градуювання розпізнавальної складності зображень тестових об’єктів уваги за допомогою перетворення Фур’є

Наведено технологію побудови шкали розпізнавальної складності зображень об’єктів уваги, які локалізують на зображеннях-тестах. Технологія ґрунтується на перетвореннях Фур’є, є експериментально підтверджена і може використовуватися для тестового контролю систем розпізнавання візуальної інформації.

Відновлення форми джерела розсіювання, поле якого спотворене шумом

Розглянуто задачу відновлення форми джерела розсіювання в однорідному середовищі. Вхідними даними цієї задачі є інформація про набір приймачів і виміряне ними розсіяне поле, спотворене шумом. Показано, що для її розв’язання необхідно відновити функцію двох змінних за її радоновим образом. За формою джерела розсіювання в роботі запропоновано новий підхід, за яким немає необхідності знати інформацію про далеке поле, а також про координати та кут, під яким джерело сигналу знаходиться відносно системи приймачів.

Методи спектрального косинусного перетворення Фур'є для розпізнавання сигналів у хеммінговому просторі на основі різних кореляційних функцій та теоретико-числових базисів

Визначено перспективі застосування гармонічного аналізу для розпізнавання сигналів у хеммінговому просторі на основі різних кореляційних функцій та теоретико- числових базисів.

Запропоновано математичні засади та інформаційну технологію використання косинусного перетворення Фур’є для створення програмно-апаратного забезпечення системи розпізнавання технологічних станів об’єктів