оновлення карт

Дослідження просторового розташування санітарно-захисних зон виробничих підприємств методами геоінформаційного моделювання

Актуальною є проблема застосування тематичного картографування територій виробничих об’єктів з метою отримання просторових даних про шкідливий вплив на навколишнє середовище. Одним з факторів, який мінімізує цей вплив, є дотримання санітарно-захисних зон. Території, відведені під санітарно-захисні зони, повинні відповідати актуальним даним про місцевість, змоделювати яку можна сучасними засобами ГІС-технологій з використанням даних дистанційного зондування Землі, що надасть можливість швидко та точно отримувати просторові характеристики об’єктів та проводити аналіз тематичної інформації.

Створення і оновлення базових картографічних матеріалів з використанням аерокосмічних зображень

Проведені дослідження технології створення та оновлення картографічних матеріалів на основі аерофотознімків за допомогою сучасного програмного забезпечення.

Ц

Дослідження динамічних процесів на гірничо-промислових об’єктах методами геоінформаційного моделювання

Мета. Актуальною є проблема застосування тематичного картографування на територіях з техногенними загрозами, до одної з яких належить Домбровський кар’єр у місті Калуші Івано-Франківської області. Будь-який шлях усунення цих загроз потребує чітких розрахунків обсягу робіт, прогнозування змін, які можуть відбутися на місцевості з впровадженням того чи іншого способу запобігання техногенній катастрофі. Такі розрахунки і прогнози повинні опиратися на актуальні дані про територію, змоделювати яку можна сучасними засобами ГІС-технологій.