адміністративні правопорушення

Провадження у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією: ключові моменти

У даній статті буде розглянуто ключові моменти та проблемні питання, що стосуються здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Адже відповідальність за корупційні правопорушення і правопорушення, пов’язані з корупцію, та протидія їм за допомогою правоохоронної діяльності продовжує залишатись одним з елементів системи запобігання корупції.

Адміністративні та правові аспекти діяльності правоохоронних органів у сфері захисту права власності

Досліджено адміністративні та правові аспекти діяльності правоохоронних органів у сфері захисту права власності. Здійснено дослідження сучасного стану адміністративних та правових відносин у сфері захисту права власності. Розглянуто завдання, які поставила держава перед правоохоронними органами щодо захисту права власності.

Гармонізація законодавства України і Європейського союзу про адміністративну відповідальність у сфері трудової міграції

У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти нормативно-правового регулювання адміністративної відповідальності у сфері трудової міграції. Проаналізовано склади адміністративних правопорушень у сфері трудової міграції, передбачені чинним законодавством. Розглянуто окремі аспекти гармонізації національного законодавства щодо адміністративної відповідальності з законодавством країн-членів Європейського Союзу. Визначено проблемні питання та запропоновано шляхи вдосконалення нормативно-правової бази.