ієрархічна модель

Методологія безпеки кіберфізичних систем та інтернету речей в інтелектуалізації об’єктів інфраструктури

Запропоновано багаторівневу структуру безпечної інтелектуалізації інфраструк- тури суспільства «об’єкти – кіберфізичні системи» у функціональному просторі «відбір – обмін інформацією – оброблення – управління» за профілями – конфіденційність, цілісність, доступність для «розумного екологічного моніторингу», «розумної освіти», «розумної енергетики», «розумної транспортної системи» та інших предметних сфер.

Аналіз Метрик Для Інтелектуальних Інформаційних Систем

Проблема побудови метрик має вирішальне значення для розв’язку задачі кількісного оцінювання як систем об’єктів довільної природи в цілому, так і відношень, що описують зв’язки між складовими вказаних систем. В сучасних інформаційних системах моделюються предметні області, які містять об’єкти та системи складної будови. Мережна модель найбільш адекватна для опису навколишнього світу: вона відображає об’єкти та системи об’єктів довільної природи, що взаємодіють між собою. Фактично, будь-яку систему можна описати за допомогою мережної моделі.

МЕТОД АНАЛІЗУ ІЄРАРХІЙ ЯК ІНСТРУМЕНТ ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ІННОВАЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ РЕГІОНІВ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ

У статті досліджено інноваційний розвиток підприємств та регіонів Західної України у сфері промисловості, зокрема з урахуванням теоретичних підходів і концепцій розвитку інноваційної діяльності. Впровадження інноваційних технологій сприяє сталому розвитку регіонів України згідно з міжнародними угодами, економним використанням його ресурсів, підвищенням ефективності діяльності підприємств та організацій.

Моделювання використання земель історико-культурного призначення

Представлено ієрархічну модель системи використання і організації охорони земель історико-культурного призначення. Встановлено міра впливу відносин, суб'єктів та їх функцій на ефективність функціонування системи.