методи дослідження

Приклади одноособового виконання комплексної криміналістичної експертизи

У статті розглянуто приклади одноособового виконання комплексної криміналістичної експертизи металів та вибухових речовин. Комплексні експертизи призначаються у випадках, коли експертне завдання не може бути вирішене на основі однієї галузі знань. Для досягнення процесуальної вимоги повноти, всебічності й об’єктивності доказування необхідна інтеграція різних галузей спеціальних знань.

Особливості проведення судово-медичної експертизи з визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень

Розглянуто поняття та змісту судово-медичної експертизи. Охарактеризовано судово-
медичну експертизу з встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень. Визначено
методи, які застосовують при визначенні ступеня тяжкості тілесних ушкоджень. Окреслено
чинники, що зумовлюють помилки судово-медичних експертиз та способи їх виявлення

МЕТОДИ І ЗАСОБИ ВИМІРЮВАННЯ ТА КОМП’ЮТЕРНОГО ОПРАЦЮВАННЯ БІОСИГНАЛІВ

Проаналізовано можливості уніфікації структури комп’ютерної вимірювальної системи, орієнтованої на вирішення поширених завдань біоінформатики, на основі застосування обчислювальних потужностей сучасних комп’ютерних засобів, методів цифрового оброблення сигналів і алгоритмів машинного навчання. Виділено три групи методів формування біосигналів і наведено їх класифікацію. Охарактеризовано фактори, які ускладнюють опрацювання біосигналів, і показано перспективність застосування методів машинного навчання для визначення біомедичних показників.

Історія скла під мікроскопом: з яких ракурсів варто досліджувати гутництво

Проаналізовано основні підходи, принципи та методи, використання яких дає змогу цілісно та всебічно досліджувати історію скла. На прикладі гутництва кінця XV — I половини XIX ст. продемонстровано необхідність використання системного, проблемно-хронологічного та, особливо, міждисциплінарного підходів для забезпечення максимум детального дослідження цього господарського заняття.