open-air museum

СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ПРОСТОРОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ МУЗЕЇВ ТА ЕКСПОЗИЦІЙ ПРОСТО НЕБА. ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД

На основі досліджень музеїв та експозицій просто неба у Відні та поблизу нього, проведених в межах програми академічної співпраці ТУ Відень   Львів, розглянуто європейський досвід архітектурно-просторової організації таких закладів та споруд. Визначено характерні риси, виділено їх позитиви та недоліки. Ґрунтуючись на розглянутих прикладах, запропоновано підходи, які доцільно буде впроваджувати в подібних вітчизняних закладах.

ВИКОРИСТАННЯ КУЛЬТУРНИХ ЛАНДШАФТІВ ЯК ЧАСТИНИ МУЗЕЇВ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ

Дії, що сьогодні вживаються стосовно пам'яткових ансамблів і комплексів свідчать про відсутність цілісного сприйняття історико-культурного середовища в якості об'єкта охорони та використання. Важливою проблемою у сфері збереження архітектурної культурної спадщини постає фокусування безпосередньо на об’єкті і нівелювання його оточуючого середовища. Зміст і суть пам'ятки невідривно пов’язані не лише з її матеріальною структурою, але й з оточенням.

КОНЦЕПЦІЯ СТВОРЕННЯ КОМПЛЕКСНОГО МУЗЕЮ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ НА ОСНОВІ ПІДГОРЕЦЬКО-ПЛІСНЕСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ

В даній статті пропонується ідея створення музею під відкритим небом, що поєднав би два пам’яткові об’єкти, архітектурний ансамбль та археологічний заповідник, в один великий комплекс. Описано пропозицію формування архітектурного простору, що включає оточуюче середовище. Проаналізовано позитивні та проблемні аспекти створення музею. Розглянуто особливості створення великого музею, що поєднує різнорідні пам’ятки, розташовані поруч

APPLICATION OF THE MULTIMEDIA EXHIBITION TECHNOLOGIES FOR ARCHITECTURAL SPACE F

The characteristics of different types of multimedia exhibition technologies are investigated in this article. The author considers the features of virtual and real historical and architectural environment interaction. The peculiarities of space formation of the open-air museums, created on the basis of architectural monuments, with the help of multimedia technical means are analyzed. The feasibility of multimedia exhibition technologies application for the open-air museums is substantiated.