запобігання та протидія корупції

До питання передумов корупції під час повномасштабної війни в Україні

Запобігання і протидія корупції є одним з основних завдань держави. Слід наголосити на тому, що війна є ще одним приводом для боротьби з цим негативним явищем. На жаль, в Україні недостатній рівень протидії та запобігання корупції, адже, враховуючи дані статистичних досліджень, її масштаби не зменшуються. Тому, органам державної влади необхідно зосередити особливу увагу стосовно вдосконалення механізмів і заходів протидії корупції для забезпечення якісного та безпечного функціонування державної політики задля блага українського суспільства.

Етика державного службовця як засіб запобігання та протидії корупції

У статті всебічно досліджується етику державного службовця як засіб запобігання та протидії корупції. Наголошується, що державні службовці мають особливе суспільне призначення, цілі, завдання, які зумовлені особливостями їхньої професійної діяльності. Виконуючи завдання і функції держави, державні службовці потенційно мають конфлікти (у тому числі конфлікт інтересів), складні ситуації, корупційні ризики, що вимагає наявності не лише професійних (ділових), психологічних якостей, освітнього рівня, а й моральних якостей.

Міжнародне співробітництво України у сфері запобігання та протидії корупції

У статті виокремлено найбільш актуальну соціальну проблемою України, як і багатьох країн світу - запобігання та протидія корупції у всіх сферах функціонування влади на тлі співпраці з міжнародними організаціями.

У масовій свідомості формується думка, що корупційні злочини не завдають значної шкоди суспільству, тому певні верстви населення обирають не правові, а корупційні шляхи вирішення повсякденних проблем. Чесний чиновник часто не влаштовує ні населення загалом, ні підприємців як його найактивнішу частину.