Хімічний аналіз і дослідження показників якості імунобіологічних ліків для профілактики і лікування кандидальних інфекцій

2020;
: сс. 455 - 462
1
Department of Biotechnology, National University of Pharmacy, Kharkiv, Ukraine
2
Department of Biotechnology, National University of Pharmacy, Kharkiv, Ukraine
3
Department of Biotechnology, National University of Pharmacy, Kharkiv, Ukraine
4
Department of Biotechnology, National University of Pharmacy, Kharkiv, Ukraine
5
Department of Industrial Technology of Drugs, National University of Pharmacy, Kharkiv, Ukraine

Встановлено, що такі показники якості як вміст білка, вміст полісахариду, вміст фенолу та рН розробленого вакцинального розчину для ін’єкцій (ВРІ) "Кандидоцид" на основі клітин грибів C. albicans та C. tropicalis, відповідають стандартним вимогам. Визначено, що за показником прозорості та ступенем помутніння досліджуваний розчин є прозорим, за ступенем забарвлення – безбарвний, за показником стерильності – стерильний. Період стерильності, визначений після першого відкриття, становить 8 год. Встановлено, що у розчині відсутні тверді частинки; ємність з розчином герметична; об'єм ємності з розчином не менше 5,0 мл. Досліджуваний розчин є стабільним протягом 2 років зберігання за температури 275–265 К.

  1. Shankargouda P., Barnali M., Sachin C. et al.: Front. Microbiol., 2018, 9, 980. https://doi.org/10.33891/fmicb.2018.00980
  2. Menezes R., Borges A., Araujo L. et al.: Rev. Inst. Med. Trop., 2015, 57, 413. https://doi.org/10.1590/S0036-46652015000500008
  3. Mandelblat M., Frenkel M., Abbey D. et al.: Mycoses, 2017, 60, 534. https://doi.org/10.1101/gr.174623.114
  4. Armstrong-James D., Meintjes G., Brown G.: Trends Microbiol., 2014, 22, 120. https://doi.org/10.1016/j.tim.2014.01.001
  5. Teoh F., Pavelka N.: Pathogens, 2016, 5, 6. https://doi.org/10.3390/pathogens5010006
  6. Eliakim-Raz N., Babaoff R., Yahav D. et al.: Int. J. Infect. Dis., 2016, 52, 49. https://doi.org/10.1016/j.ijid.2016.09.018
  7. Denning D., Perlin D., Muldoon E. et al.: Emerg. Infect. Dis., 2017, 23, 177., https://doi.org/10.3201/eid2302.152042
  8. Ronen B.: J. Fungi, 2018, 3, 97. https://doi.org/10.3390/jof4030097
  9. Bongomin F., Gago S., Oladele R. et al.: J. Fungi, 2017, 3, 57. https://doi.org/10.3390/jof3040057
  10. Reales-Calderon J., Molero G., Gil C. et al.: Future Med. Chem., 2016, 8, 1503. https://doi.org/10.4155/fmc-2016-0051
  11. Hirakawa M., Martinez D., Sakthikumar S. et al.: Genome Res., 2015, 25, 413. https://doi.org/10.1101/gr.174623.114
  12. Liu J., Shi C., Wang Y. et al.: China. Res. Microbiol., 2015, 166, 153. https://doi.org/0.1016/j.resmic.2015.02.009
  13. Jensen R., Astvad K., Silva L. et al.: J. Antimicrob. Chemother., 2015, 70, 2551. https://doi.org/10.1093/jac/dkv140
  14. Gut-Landman S., Wutrich M., Hohl Т.: Curr. Opin. Immunol., 2012, 24, 1. https://doi.org/10.1016/j.coi.2012.04.007
  15. Navalkele B., Revankar S., Chandrasekar P.: Expert Rev. Anti-Infe., 2017, 9, 819. https://doi.org/10.1080/14787210.2017.1364992
  16. Gloria H., Jose A., Norman P.: Front. Immunol., 2018, 9, 897. https://doi.org/10.1172/JCI98685
  17. Portuondo D., Ferreira L., Urbaczek A. et al.: Med. Mycol., 2015, 53, 69. https://doi.org/10.1093/mmy/myu045
  18. Medici P., Poeta D.: Mem. Inst. Oswaldo Cruz., 2015, 8, 966. https://doi.org/10.1590/0074-02760150335
  19. Xiao-Juan W., Xue S., Lan Y. et al.: Virulence, 2015, 4, 309. https://doi.org/10.4161/21505594.2014.983015
  20. Rybalkin М., Filimonova N., Diadiun T. et al.: Int. J. Pharm. Sci. Res., 2016, 7, 1035. https://doi.org/10/31040/ IJPSR.0975-8232.7(3).1035-38
  21. Shevchuk L., Aftanaziv I., Falyk T.: Chem. Chem. Technol., 2017, 11, 475. https://doi.org/10.23939/chcht11.04.475
  22. Yavorskiy V., Suchatskiy Y., Znak Z. et al.: Chem. Chem. Technol., 2016, 10, 507. https://doi.org/10.23939/chcht10.04.507
  23. Derzhavna Farmakopeia Ukrainy. RIREH, Kharkiv 2014, 724.