кадастр

Оцінка ризиків зсувної небезпеки на прикладі кадастру земельних ділянок Косівського району

Метою досліджень, які висвітлені у цій статті, є аналіз зсувної небезпеки через оцінку впливу природної складової факторів на землекористування у межах Косівського району Івано-Франківської області. Зростання кількості негативних наслідків від розвитку зсувних процесів у межах території дослідження, та у Карпатському регіоні України зокрема, потребує створення нових підходів в оцінці земельних ресурсів та формуванні цивільного будівництва, з метою зменшення негативних наслідків зсувів на довкілля та людську діяльність. Методика.

Вплив стану геодезичної основи на точність визначення геометричних параметрів земельних ділянок

Розглянуто вплив геодезичної референцної системи координат на точність визначення площ земельних ділянок

Методика опису якості просторових даних з точки зору стандартів ISO

З метою побудови геоінформаційних систем необхідна детальна розробка принципів методології оцінки якості просторових даних. Кадастр нерухомості є однією з основних баз даної локальної системи. Це дослідження зосереджено на пропозиції щодо опису якісних кадастрових даних відповідно до вказівок норми PN-EN-ISO 19113.

Геоінформаційне забезпечення грошової оцінки земельних ресурсів

Обґрунтовано необхідність впровадження геоінформаційних технологій в систему оцінювання земельних ресурсів. Визначено переваги залучення ГІС в грошову оцінку земель різного цільового призначення.

Особливості вдосконалення кадастрової діяльності в природно-заповідній галузі

На базі територій і об'єктів природно-заповідного фонду Чернівецької області розглянута система кадастрової діяльності в природно-заповідній області. З метою наповнення структурних елементів облікових номерів Державного земельного кадастру та Державного кадастру природно-заповідного фонду об'єктивною інформацієюз відповідною кадастровою ідентифікацією досліджені роль і значення заповідних територій у житті біосфери і суспільства.