крадіжка

Характеристика способів розкрадань чужого майна з використанням інформаційних технологій

У статті на основі комплексного системного аналізу розглянуто характеристику способів розкрадань чужого майна з використанням інформаційних технологій. Актуальність теми зумовлені зростанням впливу злочинності на економіку в умовах цифрової трансформації Така ситуація складається через тимчасовий розрив між впровадження інформаційних технологій та рівнем правового регулювання застосування. Методологічною основою дослідження є діалектичний метод пізнання, системний підхід до вивчення кримінальних правопорушень щодо розкрадання чужого майна з використання інформаційних технологій.

Мародерство як різновид кримінальних правопорушень проти власності: особливості вчинення його в умовах воєнного стану

У статті розглянуто особливості мародерства та інших видів кримінальних правопорушень, які вчиняються проти власності, під час правового режиму воєнного стану. Як відомо, проблема збереження майна є особливо актуальною в період військо-вих дій. Серед усіх кримінальних правопорушень, що спрямовані на привласнення чужого майна, займають особливе місце, враховуючи численну кількість форм їх прояву.

Основні педагогічні закони у канонічному праві

Канонічне право тісно повязане з педагогічними явищами. Адже потрібно людину навчати, виховувати, давати можливість їй розвиватися. Для цього використовувати різні природні закони й закономірності. Вважаємо що найкращі педагогічні закони випливають з канонічного права.

Сутність та види злочинів проти власності в Київській Русі

У статті проаналізовано сутність та види злочинів проти власності в Київській
Русі. Визначено правову природу та сутність «татьби». Охарактеризовано особливості
крадіжки та розбою як самостійних злочинів проти власності. Окрему увагу приділено
дослідженню інших видів злочинів проти власності за «Руською Правдою».

Обставини, що підлягають доказуванню під час провадження досудового розслідування крадіжок особистого майна пасажирів, вчинених на залізничному транспорті України

Проаналізовано особливості обставин, що підлягають доказуванню під час провадження досудового розслідування крадіжок особистого майна пасажирів, вчинених на залізничному транспорті України. Розглянуто основні теоретико-методологічні підходи до визначення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Доведено, що перелічені у статті обставини потребують встановлення та доведення у всіх кримінальних провадженнях за фактом крадіжок особистого майна пасажирів, вчинених на залізничному транспорті України.